Jeppes tankeunivers

Strøtanker - store og små, dybe og forbifarende, tidligt og sent. Alt hvad der nu kan tænkes at passere gennem mine synapser.

tirsdag, januar 06, 2009

Update på situationen

Som det nok kan ses har jeg ikke brugt min nyfundne frihed til at skrive på webloggen.

Nu havde jeg nok selv min tvivl om jeg kunne holde mig fra at kaste mig over nye aktiviteter efter endt uddannelse. Men det har ser ud til at jeg sådan nogenlunde er lykkedes med at blive mindre travl. Ihvertfald er mit liv nu mindre stressende.

Jeg har dog brugt en hel masse tid på alle mine fantastiske venner, hvilket har været tiltrængt.
Derudover har jeg fået lavet en hulens masse mad og fyldt både køleskab, fryser og svælget med diverse hjemmelavede goder.

Nu har jeg kigget sultent i kataloget fra åbent universitet og der er flere foredrag og foredragsrækker jeg overvejer - ingen af dem er det fjerneste fagligt relevante.

Om det bliver forfatterworkshop, foredrag om kemien bag sushi, vikingernes samfundsopfattelse eller noget helt fjerde må tiden vise.

Så meldingen herfra er at det går godt og jeg trives med mit nye liv. Plus jeg har ikke syndet og kastet mig over andet snusfornuftigt.

Etiketter: ,

mandag, november 10, 2008

Opgave blev afleveret!

Hov friheden tog mig og jeg blev hurtigt uansvarlig og en fri sjæl. Opgaven blev naturligvis færdig, af acceptabel kvalitet, tre sider for lang og afleveret hele 39 minutter før tid.

Er jeg tilfreds?
Ja - jeg fik skrevet en fornuftig opgave, lærte noget om min case og et teoriområde jeg ikke tidligere har givet den store fokus - og jeg har fået afsluttet uddannelse for et lang stykke tid.

Vil jeg gå igang med noget andet uddannelse om kort tid, når jeg tror alle har glemt at jeg har lovet mig selv og andre ikke at ville tage mere uddannelse?
Det håber jeg virkeligt ikke og til forskel fra de andre gange, hvor jeg har sagt at jeg ville stoppe så har jeg nu noget konkret at bruge den ekstra tid på.
Plus jeg har ikke brug for mere uddannelse - jeg har mere end rigeligt til både at beholde mit nuværende og få et andet job.

Hvad vil du så kaste dig over nu?
Hey det er et trickspørgsmål! Ja okay, jeg kan vel ikke bilde mig selv ind at jeg fremover vil afholde mig fra at være aktiv med et-eller-andet.
Jeg indrømmer at der er et par forskellige projekter jeg vil gå og tumle lidt med. Men det er ikke noget der vil tage nær så meget tid som Master i IT har gjort.
Jeg har også en ide om at jeg godt kunne tænke mig at undersøge noget yoga og meditation (hey jeg er blevet the-drikker så skridtet er ikke så langt som det har været før).

Har du ikke bare slået hovedet siden du vil drikke the, sidde i lotusstilling og meditere til noget hvalsang med messingklokkespil til?
Slet ikke - jeg har måske nok ændret mig, men jeg anser yoga og meditation som to ganske fornuftige aktiviteter. Det betyder ikke jeg insisterer på at blive kaldt et indisk navn, går i kjortel eller tror på Feng Shui (ikke at der er noget galt i det - jeg kommer bare aldrig til det).

Hvad vil du ellers bruge tid på?
Nu skal begge mine søskende have børn i løbet af det næste halve år og jeg glæder mig rigtigt meget til at skulle være dobbeltonkel. Der kunne der jo nemt gå en masse herlig tid med at se de unger. Jeg har jo meldt mig som babysitter.
Desuden skal jeg nok rundt til de efterhånden mange venner, der har børn og dyrke mit nye børnetække. Plus bilde børnene en masse løgnehistorier ind.

Etiketter: ,

lørdag, januar 19, 2008

De indre dæmoner

Dette er et indlæg jeg fandt liggende som kladde.  Jeg kan se at det ikke er skrevet færdigt, men da jeg i denne stund stadigvæk ikke kender den slutning som indlægget skulle have haft så kommer det i sin rå form.
Mange ting er iøvrigt sket siden det indlæg blev skrevet.  Ting som både udspringer af nedenstående og som forandrer det.  Det må jeg berette om senere.

-----------------------------------------------------

Jeg spekulerede i sommer på Ingmar Bergmands udtalelse "spænd dine dæmoner for stridsvognen".
For nyligt kom jeg til at tænke på om det mon kunne være sådan at de indre dæmoner udover at plage mig fra tid til anden også passer på mig.
For det jeg kalder dæmonerne er jo i virkeligheden de mørke sider af sindet og de karaktertræk som giver problemer og kan være svært forenelige med en ubesværet lalleglad cruisen gennem livet.    Mørket er ofte sat lig med ondskab.   Sådan tror jeg ikke at man nødvendigvis kan stille det op.

I filmen Primal Fear spiller Edward Norton en mordsigtet alterdreng Aaron med to personligheder.   Den nervøse, selvudslettende og ynkværdige dreng og den kyniske, barske og handlekraftige mand.  Under en advokats (Richard Geres) samtaler med alterdrengen dukker den underliggende mørke personlighed "Michael" op og forklarer at fordi den normale personlighed er så svag og skrøbelig må han dukke op til overfladen fra tid til anden og passe på Aaron ved at handle på måder som Aaron ikke kan.
Sådan tror jeg at de indre dæmoner også kan ses.   Den mørke side af sindet er det, der dukker op når jeg er i alvorlige problemer, i fare eller udfordres af andre, der presser mig op i et hjørne og søger konfrontationen.

Pludselig og til tider uden varsel kommer nogle karaktertræk til overfladen og sætter mig i stand til at gøre og især sige ting, jeg normalt aldrig ville.   Jeg er både fascineret og forarget over, hvor utroligt modbydelig og direkte jeg kan være når det sker.   Forskellen er som at gå fra at skubbe væk til at hugge et sværd efter struben.
Det får mig til at tænke på at det er de kræfter jeg går i lag med når tungsindet er over mig.  Så tror da pokker at det ikke er noget der er let overstået.

Etiketter: ,

fredag, januar 04, 2008

Årsopgørelse for 2007 - lettere forsinket

Året der gik
Igen i år  vil jeg gøre det forløbne år op.  Jeg har flere gange selv nydt at læse årsopgørelsen for 2006 og lige få rockerversionen af, hvordan det år forløb.
Nu har jeg ikke delt mine oplevelser, tanker og liv med Jer i nær samme grad som tidligere år, men i mit offlineliv er det gået ganske fint.
Det er måske heller ikke i år sket det store banebrydende ting, men jeg fornemmer at der er lagt an til at der kan ske noget i den kommende tid.    Noget ulmer og kan vel tænkes at dukke frem til overfladen.

Økonomi
Jeg er hverken fattig eller rig.   Der er ikke ting jeg rigtigt mangler.  Omvendt kunne jeg jo altid godt tænke mig en Jaguar i racing green og råd til at rejse kloden tynd eller måske bare blive hængende i Caribien i årevis.
I år har jeg leget lidt med investeringer.   Bortset fra et par smågevinster og en masse fornøjelig tid brugt på at sætte mig ind i investeringsteori og diverse aktier så er det ikke noget jeg har fået det store ud af.   Men det kan meget vel komme i årene fremover.
Men året har samlet set være ganske acceptabelt.

Bolig
Udover at jeg i december indrettede kontorplads i mit soveværelse (som lignede et kikset kollegieværelse indtil det nye skrivebord kom), så er der ikke sket det store i selve lejligheden.
Men jeg har fået indrettet ølkælder i mit kælderrum.   Med en stor trefløjet reol, der er proppet næsten til randen med øl.   Det er dejligt at have plads til at kunne købe lidt stort ind i ny og næ når jeg falder over noget spændende eller noget godt øl på tilbud.
Det mest mærkværdige er at jeg faktisk drikker færre øl efter at jeg har fået etableret ølkælderen!
Der er en større oprydning i både kælderrum og især på loftrummet, der truer.  Men jeg overvejer at antage en halvfrelst zen-agtig tilgang og sørge for at få smidt en helt masse ud så der kommer orden i rodet.

Et stille, men fyldestgørende år, hvor frugterne af tidligere års projekter og investeringer kunne nydes.

Arbejde
Hvis jeg kigger isoleret på arbejde så har jeg efterhånden gennem lang tid haft en god balance mellem arbejde og fritid.

Opgaverne i år har nok ikke været ligeså interessante som tidligere.  Faktisk har jeg haft flere projekter, som jeg ikke har fundet umiddelbart interessante.   Så jeg har måske følt at jeg har realiseret mig selv, men til gengæld har jeg fået god erfaring og læring af at løse nogle typer opgaver som ikke ligger indenform, hvad jeg normalt vil kalde mine fagområder.

Nogle af de nye erfaringer har allerede givet bonus i form af nye spændende opgaver, der udspringer af trængsler jeg har været igennem og erfaringer jeg har gjort mig med det.

Tilbage står jeg lidt med fornemmelsen af jeg stadig ikke rigtigt har fundet min rette hylde og stadigt må fortsætte min søgen.   Måske må jeg erkende at det er vilkårene når man som jeg kan lære rigtigt mange forskellige ting og måske ikke kan begrænse sig til eet område.

Jeg har nogle rigtigt gode kollegaer og en absolut fantastisk chef og de to ting gør at jeg stadig langt de fleste dage er glad for at være på arbejde.   Jeg ved godt at jeg er en lidt skæv karakter og ikke er helt som de fleste andre og derfor skal have lidt særbehandling.   Faktisk er jeg velsagtens hvad man kan kalde lidt forkælet.   Men det er til gengæld forudsætningen for at jeg kan gøre et godt stykke arbejde og kan gøre nogle af de ting, hvor jeg er begunstiget med særlige evner og talenter.   Heldigvis har jeg en chef, der formår at give mig de rigtige rammer og dermed får jeg muligheden for at gøre et godt stykke arbejde.   Tilmed har hun en empati jeg til stadighed imponeres over, og hun har en evne til hele tiden at forudse, hvor jeg er mentalt og sikre at jeg trives.   
Jeg er klar over at selvom jeg måske ikke har fundet min faglige hylde, ja så har jeg nok fundet det helt rigtige sted at arbejde.

Med udsving må det siges at være et år på det jævne.

Uddannelse
I efteråret har jeg læst Master i IT og det har været hårdt at bruge 60 timer i gennemsnit om ugen på arbejde og studie.  Til gengæld har studiet været enormt givende!
Jeg har lært så meget på de fire måneder og fået skrevet en god opgave om forandringsledelse, som jeg synes er et umådeligt interessant fagområde.

I det nye år vil jeg udforske nye områder som filosofi og videnskabsteori.
Jeg er kommet frem til at jeg trives med til enhver tid at være tilmeldt en-eller-anden form for undervisning og dermed være sikret læring.

Det har været et rigtigt godt år.

Venner
Overordnet så har jeg fået set de venner jeg gerne ville.   Men der er undtagelser og det vil jeg gerne gøre noget ved i 2008.  Carsten og hans familie i Nordjylland, Martin H. og Lise samt Jan og Lise får jeg ikke set nok. 

Generelt synes jeg at jeg har fået styrket båndene til mange af de mennesker som betyder meget for mig og det glæder mig.  
Jeg kan ikke lige se om de er kommet nye venner til.  Men der er flere personer som jeg sætter stor pris på, som godt kan gå fra at være gode bekendte og kollegaer til at være hvad jeg vil kalde venner.

Helt grundlæggende synes jeg at jeg har mange gode mennesker i mit liv og har et godt netværk, hvilket jeg priser mig lykkelig for.

Samlet set et ganske godt år.

Familie
Jeg har fået set min familie nogenlunde i den udstrækning jeg har ønsket mig.   Jeg har besøgt Anita nogle gange i Odense og Gustav og jeg var på en rigtig god tur til Barcelona.

Udover den familie som jeg er født ind i så er der nogle mennesker som jeg anser for familie.
Familien Bejder er mennesker som har valgt mig som familie i form af "Onkel Jeppe" og jeg ser det på samme måde.   De er alle fem nogen som jeg sætter umådeligt meget pris på og det at være Gudfader (Guldfader hvis man spørger Laura).

Min guddatter og hendes familie har jeg fået set cirka, den gang om måneden, som var målet for 2007 - som Per og jeg snakkede om.  Jeg har på fornemmelsen at vi kommer til at ses oftere i 2008 og det føles godt.

Jeg har tre andre personer som jeg anser for en form for familie.   Det er Stine, hendes søster Ann-Katrine og Stines datter lille Amélie.
Siden april har jeg med mellemrum passet Amélie og den lille charmetrold har stjålet mit hjerte og jeg har nu to øjesten (den anden er naturligvis min guddatter).
Familien og især mine to øjesten har været kilde til de største glæder i 2007.

Samlet set et rigtigt godt år!

Personlig udvikling
Jeg har brugt en del energi på at blive et mere positivt menneske.  Det er delvist lykkedes.
Der er stadig meget at arbejde med - men et-eller-andet siger mig at der efterhånden er lagt et fundament, som jeg kan få rigtigt meget ud af fremover.

Til min store tilfredshed bliver jeg stadigt bedre til at planlægge og gøre ting i god tid, hvilket gør livet lettere.
En lidt ny ting er at jeg i højere grad er blevet bedre til at holde nogle tanker og hemmeligheder for mig selv.   Selvom jeg stadigvæk er en ganske transperant person, så har jeg fået evnen til i højere grad at holde nogle ting for mig selv og på den måde lukke skodderne om visse aspekter af mit liv og opretholde privatsfæren.   Det har jeg nok tidligere manglet.

Fodboldfan
Ja Silkeborg rykkede ned fra SAS-ligaen og har ikke helt præsteret det jeg håbede i efteråret og ligger kun nummer tre i første division.   Indrømmet; det bliver spændende til foråret, men jeg byttede gerne noget af spændingen væk for nogle flere point og dermed større chance for oprykning.

Et år klart under middel.

Weblog
Jeg har i lange perioder ikke været aktiv på webloggen.   Lysten har ikke været der, og jeg nægter at skrive af pligt.  Og nogle tanker har jeg valgt at holde for mig selv og det betyder færre emner til webloggen.

Men jeg nyder stadigvæk i ny og næ at læse gamle indlæg og genkalde mig de øjeblikke jeg skrev om.    Jeg glæder mig over at de mange tanker og oplevelser er gemt, som små tidslommer der kan besøges når jeg ønsker det.
En sikkerhedskopi af alt indholdet brændt på en eller flere DVD'er står højt på ønskelisten.

Året er godkendt ud fra forudsætninger om at ikke alle år skal være ens.

Samlet set et okay år
Når jeg opsummerer så har det været godkendt år.   Der er ikke sket så meget skelsættende eller revolutionerende udover jeg måske har opdaget glæden ved børn.   Til gengæld er der positiv fremgang på de fleste områder og jeg har reelt ikke meget at klage over.

Etiketter:

søndag, oktober 14, 2007

Kan det være positivt at kede sig?

Nu er det efterhånden længe siden at jeg har skrevet sidst.

Det sidste lange stykke tid har jeg ikke rigtigt haft emner, som jeg har følt egner sig til webloggen.

Det meste af sommeren kedede jeg mig på arbejde, hvilket var første gang i 10 år.   Faktisk har jeg ikke kedet mig på arbejde siden de sidste 2 uger som kontorelev tilbage i sommeren 1996, så det er ikke en disciplin jeg har øvelse i.
Men jeg har en fantastisk chef, som gjorde mig opmærksom på at jeg med god samvittighed godt kunne kede mig lidt når jeg nu var vant til at knokle.   Og at jeg kunne betragte det som en god ting at jeg fik ladet batterierne op til et travlt efterår.

Sådan havde jeg ikke selv set på det.   Men batterierne blev ladet godt og grundigt op.    En sideeffekt var at jeg gik ned i tempo og midlertidigt mistede evnen til at være inittiativrig og følte jeg blev en lille smule uskarp.

Men nu er travlheden tilbage og det samme er både initiativrigdommen og i særdeleshed skarpheden.   For tiden har jeg rygende travlt.
Der er masser af opgaver på arbejde, der har været en del arbejde med boligselskabet (hvoraf hovedparten nu er lavet) og så læser jeg IT-projektledelse på Master i IT gennem Handelshøjskolen i Århus.

Især det sidste har været en ordentlig mundfuld.  Siden starten af september har jeg brugt 15-20 timer om ugen alene på det.    Det betyder at jeg hver uge bruger mindst 60 timer på at løse opgaver af seriøs art (arbejde, kassererarbejde, studie).  
Den sidste uges tid har jeg balanceret lidt på en knivsæg mellem effektivitet og stress.

Her kommer så kedsomhedens gave ind.    Fordi mine batterier var ladet fuldt op og jeg under den kedelige sommer havde opbygget en enorm lyst til udvikling så har jeg både roen, energien og lysten til at kunne komme igennem en travl periode uden rigtige skrammer.

Gevinsten er to-sidet:  Det er år siden at jeg har følt at jeg udviklede mig så meget og så har jeg fundet en god balance mellem helbred og arbejdsindsats.

Da jeg for nogle år siden blev sygemeldt med stress var det fordi at jeg dybest set ikke havde været god nok til at passe på mig selv og lytte til min krop.    Det lærte jeg meget af og idag holder jeg øje med stresssignalerne og sørger hele tiden for at tilpasse min indsats efter, hvor meget energi jeg har at trække på.

Postitivt stress er værd at stræbe efter.   Det er den tilstand, hvor jeg føler flow og masser af glæde og power over, hvor meget jeg rent faktisk kan udrette når jeg er fokuseret og flyvende.
Men når hjernen udskriver checks min krop ikke kan honorere så bliver stressen negativ.
Det er overgangen mellem disse to jeg skal holde øje med så jeg kan geare ned i tide når jeg nærmer mig grænsen.

Her kan jeg godt mærke at jeg har fået værdifulde erfaringer som projektleder, der giver mig nogle værktøjer til hele tiden at justere på planen så jeg ikke kommer til at arbejde hårdere end hvad der er gavnligt i det lange løb.

Jeg har forlængst indset at min krop sætter begrænsninger noget før mine evner.    Med andre ord så er det ikke mine talenter eller evner som sætter grænsen for hvad jeg kan opnå i min karriere eller i mit liv - men ganske simpelt min fysik.
Det førte til, den overraskende lette, konklusion at jeg ville hellere leve længere med lidt lavere ambitionsniveau end at teste evnerne fuldt ud og leve et kortere liv.

Det betyder at jeg måske skal blive bedre til at kede mig og til ikke at lave noget.
Nogen forslag til, hvordan jeg kan øve mig i det? (At se ballet vil jeg på forhånd katagorisk afvise at kaste mig ud i....)


Etiketter:

mandag, juli 30, 2007

Spænd dine dæmoner for stridsvognen

Dette er en kladde til et indlæg fra slutningen af juli, som jeg netop har fundet.  Kladden var det førse afsnit, som er markeret med kursiv.

Jeg har lige set Bille August i TV-Avisen, hvor han fortalte at Ingmar Bergman havde sagt til ham "spænd dine dæmoner for stridsvognen."   Dermed mente han at man skulle bruge de indre konflikter til noget konstruktivt - lade dem arbejde.

I en kunstnerisk sammenhæng giver det god mening at bruge sine indre konflikter som materiale for man har med dem en uendelig inspirationskilde.
For vi andre som ikke bedriver kunst kan det tolkes derhen at istedet for at bruge et helt liv på at fornægte dæmonernes tilstedeværelse eller bekæmpe dem - så kan man istedet se om man kan bruge dem som drivkraft.

Hvordan man finder ud af at spænde dæmonerne for sin egen stridsvogn forestiller jeg mig at man nemt kan bruge et helt liv på at fundere over.
Jeg har ihvertfald ikke nogle entydige svar på, hvordan jeg selv skal bruge min egne dæmoner kontruktivt.   Men jeg har tænkt meget over det og har nogle ideer om, hvad der kunne tænkes ,at virke og, hvad jeg kan bruge dem til.

Indtil videre forsøger jeg blot at tøjle dem og så må jeg senere se om jeg kan få dem til at bidrage overvejende positivt til mit liv.

At have vigtige uløste dilemmaer er vel en luksus - for så har man noget at tænke over når man får en ledig stund.
Etiketter: ,

onsdag, juli 25, 2007

Udlængsel

Jeg skulle finde navnet på en forfatter til Anders og vidste at han var nævnt i et indlæg på webloggen tilbage i 2004 da jeg var ude at rejse.

Og jeg fandt det naturligvis, men prisen var høj. Jeg kom i processen til at læse nogle indlæg fra min rejsetid og nu har jeg bare udlængsel.

Den lokale regntid herhjemme gør det ikke meget bedre når jeg tænker på gode oplevelser under varm sol. Jeg må hellere får succes med alle mine aktieinvesteringer så jeg kan få råd til at rejse langt væk hver sommer.

Etiketter: ,

tirsdag, juni 26, 2007

Halleluja - et halvt år uden spiritus

I december skrev jeg om mine kvaler med spiritus.

Jeg har ikke drukket spiritus siden. Nu lyder det måske som om jeg er til et virtuelt AA-møde.
Så slemt er det overhovedet ikke. Men jeg har bare altid haft svært ved at styre det når jeg fik spiritus til fest eller i byen.

Nu har jeg fundet en måde at overkomme problemet på: ingen spiritus overhovedet når jeg er til fest. Uanset hvad, hvem og hvordan - så skal jeg aldrig aldrig have noget.

Ufravigelighed og kompromisløshed er gode redskaber når man skal være sikker. Og jeg tager ingen chancer for det er livet for kort til.

Jeg skylder en stor tak til min kollega som coachede mig og hjalp mig med at finde frem til en metode, som ikke alene har virket indtil nu, men også vil virke fremover.
Hun fik mig til at indse at jeg ikke mister noget ved det - for jeg er alligevel ikke vild med drinks.
Fornemmelsen i maven er stensikker! Metoden kommer til at virke resten af mit liv. Faktisk har jeg slet slet ikke lyst til spritus når jeg går i byen.

Iøvrigt ved mange efterhånden, at jeg ikke rører det - så nu kommer drinks eller shots ofte slet ikke frem til mig. Enten bestiller de ikke til mig eller sørger for lige at informere om at jeg ikke drikker det.

Hvad så når man har et whiskeyskab og en større samling af god rom? Jamen jeg kan sagtens sidde og nyde et enkelt glas en aften alene eller i selskab med en ven. Men når det er det mindste optræk til fest så skal jeg kun ha' øl.

Det er sgu iøvrigt også lidt fimset når mænd drikker drinks.

Etiketter: ,

søndag, juni 24, 2007

Jeg er tilbage!

Jeg troede egentligt at jeg have mistet lysten til at skrive blog.
Vanen med at skrive er væk, tankerne går ikke på bloggen ret ofte  og lysten til at skrive om det jeg oplever har ikke været der i måneder.

Men igår kunne jeg mærke det ulme.  Nede i maven og inde i baghovedet begyndte det at røre på sig.   Idag og netop i dette øjeblik sidder jeg så med blogger foran mig og skriver dette indlæg.

Hvorfor netop nu?

Fordi jeg har noget på mine tanker som jeg går og roder med.  Noget der skal bearbejdes og som har brug for at komme ud.   Det kommer ikke på bloggen idag og faktisk måske slet ikke.   
Hvorfor er det så netop dét, som sætter mig til bloggen igen, når jeg ikke vil skrive om det?

Fordi det gav mig den følelse som jeg tidligere ofte havde, og det plejede jeg at kunne skrive mig ud af.   Få styr på tankerne når jeg sætter ord på dem, har været en god terapi og måde at komme hurtigt videre på.

Selvom jeg ikke skriver om det på bloggen, så har jeg i hovedet skrevet et fiktivt indlæg og det hjælper med at forstå det jeg føler lige nu.

Men jeg glæder mig til at være tilbage.   De forrige par gange jeg har haft pause har jeg haft en ambition om at fortælle om det som var hændt i mellemtiden.
Det pres vil jeg ikke sætte mig under denne gang.  Historierne vil sikkert komme dumpende som indskudte sætninger og som referencer.

Iøvrigt skal der lyde en stor tak til Anne for at komme med ideen om ikke at skrive om den mellemliggende periode.   Det var med til at sætte mig igang igen

Etiketter: ,

lørdag, marts 24, 2007

Er her stadig

Nu er det efterhånden et godt stykke tid siden at jeg har skrevet herinde. Ovenikøbet har jeg misset at skrive om at jeg 10. februar holdt 3 års jubilæum. Selvom tre år er lang tid så var min første reaktion "kun tre år?!". Det føles som mere. Men det betyder jo blot at der sker mange ting på tre år og det giver jo gode udsigter for resten af et forhåbentlig handlingsmættet liv.

Hvorfor har jeg så ikke skrevet noget de sidste 7 uger?
Som så mange andre, der skriver weblog over længere tid, har jeg nok bare haft brug for en pause. I mit offlineliv har jeg også perioder, hvor jeg ikke føler behov for at dele mine tanker med andre i samme grad som normalt.

Min weblog har også været et mentalt pulterkammer, hvor jeg har kunnet forme, pakke og opbevare tanker. Over årene har jeg fået bearbejdet rigtigt mange tanker og det har betydet at jeg har meget færre ting der rumsterer inde i hovedet og der er nok en naturlig grænse for, hvor ofte der kommer helt nye tanker til. Så jeg har så at sige skrevet mig en smule tør.

Til gengæld har jeg også fået en del henvendelser om at jeg ikke har skrevet noget længe - og jeg føler at jeg har et ansvar for at berette fra mit liv, da rigtigt mange mennesker læser med herinde. Størstedelen er nogen jeg kender - familie, venner, bekendte, kollegaer, naboer - derudover er der nogle har jeg aldrig mødt.

Der kommer flere indlæg i den kommende tid - jeg skal nok bare lige ind i vanen igen. Jeg har flere forskellige ting at berette om og de fortjener hvert sit indlæg.

Etiketter: ,

tirsdag, januar 16, 2007

Ny adresse til webloggen

Fremover får webloggen sin helt egen adresse på nettet: abildskovl.dk
Til at starte på bliver det uden www foran da jeg havde et lille uheld i min test domænet.

Nu hvor jeg skriver dette indlæg kan jeg se at jeg samtidigt har overset at jeg skulle have lagt et sidste indlæg på den gamle adresse med henvisningen. Det er ikke optimalt.

Etiketter:

mandag, januar 15, 2007

Jeg lever stadig

Men jeg er i fuld gang med at realisere de ting jeg har opsat som mål i 2007.

Indtil videre har jeg set min Guddatter, været til kagefestival, haft drengene på besøg til karry og brædtspil, haft et godt raid i ILVA og IKEA, lavet masser af mad, været i biffen, fremstillet blå pærechutney, haft besøg af Stine og den lille prinsesse Amelíe plus meget andet.

Alle de ting gør at der ikke rigtigt har været lejlighed til at skrive på bloggen.
Samtidigt har omvendt har jeg heller ikke haft brug for at skrive indtil nu (hvor jeg har brug for at skrive at jeg ikke har brug for at skrive...).

Men der kommer snart mere.

Etiketter:

tirsdag, december 26, 2006

Årsopgørelse for 2006

Året der gik
Julen er en god anledning til at gøre det forgangne år op. Opsummere det sure med det søde, det fantastiske med det rædselsfulde, det gode og det onde, heldigt og uheldigt.

Overordnet har jeg haft et ganske udemærket år. Der er ikke sket noget banebrydende eller store forandringer.

Jeg er sådan lidt kort fortalt blevet lidt ældre, federe, rigere og klogere. Sådan føles det ihvertfald. Muligvis er jeg også blevet lidt mere kærlig og tålmodig, men det er nok det rigtigste at lade andre om at bedømme.

Nedenfor har jeg prøvet at opgøre, hvordan året har forløbet på forskellige områder.

Økonomi
Ja det går generelt godt og kun renteudviklingen har haft negativ indvirkning. Dog ikke noget jeg har kunnet gøre noget ved. Samtidigt har jeg skiftet bank så jeg nu har en meget kompetent og venlig bankrådgiver - samt 200 meter i stedet for 200 km til banken. Pensionen har jeg også fået fuldstændigt styr på. Der kommer nogle forbedringer i januar og så har jeg den optimale løsning for mig og dermed sikkerhed for en god alderdom.
Et ganske flot år.

Bolig
Et lille projekt med at skifte stikkontakter i hele lejligheden blev til en større omgang. Til gengæld fik jeg malet soveværelse, øvet tapetlapning, lært at spartle og ryddet op i tøjskabet. Nyt spisebord var tiltrængt - så nu er der rigeligt med plads til julestue og karry- og brædtspilsaftener med drengene.

Jeg har fået ryddet op i mit kælderrum, hvilket har betydet at jeg nu er i færd med at etablere et godt øllager dernede, hvor de holdes dejligt svale. Jeg har fundet min egen dybde...
Det kommende års projekt bliver at rydde mere op i kælderen, opmagasinere endnu mere øl og rydde op på loftsværelset. Kedeligt, men praktisk.

Et ret godt år.

Arbejde
Her er det gået ganske godt. Jeg har fået en god balance mellem arbejdsliv og privatliv, fået sikret mig rimeligt mod stress og får stadigvæk rigtigt spændende opgaver, som er med til at udvikle mig i det helt rette tempo. Og så er jeg i en god afdeling med gode kollegaer og har det faktisk rigtigt sjovt på arbejde. Fremtiden tegner lys.

Et godt år.

Venner
Jeg har i løbet af året genskabt kontakten til min gode studiekammerat Frederick og forsøgt at holde kontakten ved lige ved de mange venner jeg har. Det har betydet at jeg har været rundt i landet på besøg - og det er noget jeg vil fortsætte med.
Martin A er flyttet til Faarvang, hvilket har betydet at jeg ser ham en del mere. Jeg kan ikke lige komme i tanke om at der er kommet nye venner til i løbet af året, men til gengæld er båndene til de venner jeg har blevet styrket. Måske især til mine yndlingspiger - og de ved godt hvem de er. Een veninde er faldet fra - det er ærgeligt, men jeg har nok altid vidst at det ville ske en dag. Jeg kan ikke sige noget ondt om hende. indlægget til webloggen er skrevet, men kommer nok aldrig på. Istedet sender jeg hende en særlig julehilsen.

Samlet set et godt år.

Familie
Jeg ser nok ikke min familie helt så meget som jeg ønsker. Mine søskende og jeg skriver på sms og messenger - men lidt flere besøg og flere telefonsamtaler kunne være et fint nytårsfortsæt.

Og jeg har netop fået genoptaget kontakten med min guddatter og det er en af de bedste ting der er sket i år.

Totalt er resultatet ganske tilfredsstillende og med potentiale for yderligere forbedringer i 2007.

Personlig udvikling
Jeg fornemmer at jeg er blevet mere grundig og systematisk. Med andre ord måske lidt mere tysk. Men det giver færre problemer og dermed et-eller-andet sted er det okay.
I år har jeg startet på at betragte mig selv som god og ikke heldig når noget lykkes for mig. Det skulle gøre mig mere optimistisk og det kan jeg godt bruge.

Året har været ganske udemærket og trenden fortsætter i 2007.

Kærlighed
Ja en kæreste er det ikke blevet til. Altså jeg har jo godt nok stadig fem dage tilbage at finde een i. Men så skal det enten være i Fakta, ved bordfodboldbordet på arbejde eller til nytårsfesten. De bedste odds er vist ved fodboldbordet, og dermed ikke afsindigt høje.

Football Manager og hattrick.org
Silkeborg er nu bragt tæt på det første mesterskab længe og har en skræmmende bred trup, mange penge og nyt stadion. Altsammen langt fra den barske virkelighed.
I onlinespillet Hattrick er det gået ganske udemærket og det er fornøjeligt at logge på nogle gange om ugen og se det lille digitale projekt udfolde sig i det store onlinespilunivers.

Fodboldfan
Altså der er jo ikke meget som slår en nedrykning til AGF. Det lever jeg stadigt højt på. Men Silkeborg, som jo er min hjerteklub, har ikke ligefrem imponeret her i efteråret så jeg går med gru næste år i møde.

Boligforeningen
Vi gennemgik årets to-do-liste forleden og vi havde nået rigtigt mange af de ting vi havde sat os for. De sidste kommer her i starten af 2007 så vi har gjort det virkeligt fornuftigt. Jeg er meget tilfreds også selvom jeg har investeret en del timer i arbejdet. Til gengæld er der styr på tingene og jeg lærer stadigvæk nye ting, der kan være praktiske både i foreningen og senerehen.
Et ganske tilfredsstillende år.

Weblog
I perioder har jeg ikke fået skrevet så ofte. Men generelt har jeg fået sat ord på en masse tanker og informeret om de fleste større ting, der er hændt mig i det forgangne år.
Der kommer lidt længere imellem de banebrydende indlæg - men det skyldes at jeg har fået sat ord på mange ting igennem de sidste tre år. Der er kommet nyt design på webloggen, hvilket var tiltrængt. Desværre er listen over blogs jeg selv læser ikke kommet på endnu.
Jeg kunne godt tænke mig at have flere billeder på webloggen. Det kommer nok næste år.

Alt i alt et fint år
Bortset fra manglende kæreste, et år uden min guddatter og nedrykning i Hattrick så er der ikke meget at ærge sig over.
Jeg kan vist godt tillade mig at være fint tilfreds med de forbrugte 12 måneder.

Etiketter:

lørdag, december 23, 2006

Opgradering fra gudfar til onkel

Jeg er jo gudfar til en fantastisk lille pige, som er datter af nogle af mine gode venner. Både de og jeg har haft travlt med en masse ting i det forgangne år, og jeg har slet ikke levet op til mit ønske om at være en aktiv del af hendes lille liv.

Faktisk så jeg hende sidst mellem jul og nytår i 2005.

Men i søndags havde vi arrangeret at vi alle skulle i Den Gamle By til julemarked. Da jeg kom ned på gaden til den ventede bil sad både Laura og lillesøster Nanna smilende på bagsædet og vinkede.

Lige da jeg satte mig ind i bilen råbte Laura "Hej Jeppe!!!" med den største barneglæde i stemmen. Det var fantastisk.

Da vi kom ud af bilen ved Den Gamle By - løb hun rundt om bilen så hurtigt hendes små fireårige ben kunne og sprang om halsen på mig fordi hun var så glad for at se mig. Og ja onkel Jeppes hjerte smeltede naturligvis fuldstændigt. Så gik vi ellers direkte ind i honningkageboden og derefter til slikboden, hvor hun fik den allerstørste slikpind de havde.

Jeg er nemlig ikke blot gudfar - men udnævnt til onkel. Det er jeg både glad for og stolt af. Det er jo et hverv, som forpligter.

For en måned siden skrev jeg et indlæg om netop det at være en "Gudfar in absentia" som aldrig kom på webloggen.

Det kommer det heller ikke i sin fulde længde. Men her er hvad jeg skrev om mine tanker om at være Gudfader.


"På det seneste har jeg fået gjort nogle af de ting jeg længe har villet gøre. Men een ting har jeg ikke fået gjort noget ved endnu og det er at se min guddatter regelmæssigt.

Det er noget jeg virkeligt burde få styr på, for det at blive valgt som bagstopperen eller garderingen for et andet menneske er for mig en stor ting. Sådan var det også tiltænkt. Jeg skulle være den valgte onkel som skulle være der for hende hele livet.

Naturligvis vil et opkald om at jeg er behøvet få mig til at smide, hvad jeg end havde i hænderne og med det samme tage afsted. Men det er jo ikke i nødsituationerne at man skal vise sin kvalitet som gudfader. Ja kvalitet som menneske velsagtens.

I min forestilling er en rigtig gudfader at være en person som er der til at følge hende vokse op - se hendes udviking, dele glæder og sorger i et lille liv og i særdeleshed sprede glæde. Man har jo licens til at forkæle og pligt til at gøre det."


I dag har jeg genstartet min forkælelse i form af julegave, fødseldagsgave, tur i Den Gamle By og varm kakao. Men vigtigst så har vi hygget os og jeg er den onkel hun glæder sig til at se.

Det er uden tvivl en af de bedste ting jeg har gjort i år!

Etiketter: , ,

mandag, december 18, 2006

Flyttemuskler lokaliseret

Lørdag hjalp jeg mine naboer og gode venner Mikkel og Lisbeth med at flytte ud i deres nybyggede (iøvrigt superlækre) hus.

Igår søndag og især idag har jeg ondt diverse steder, hvor jeg normalt aldrig mærker noget.
På den ene side er det jo positivt at vide at jeg har fået motion. Men omvendt er det rimeligt uncool at måtte skære ansigter og komme med brummende udbrud, hver gang jeg skal bukke med ned.

Til gengæld har jeg siden da lovet at hjælpe ved endnu to flytninger og to gange lægning af fliser til terasse i løbet af foråret, så der er mulighed for at jeg kommer i form....eller snart dør af fysisk overanstrengelse.

Etiketter:

torsdag, december 14, 2006

Abildskov II i cyperspace

Jeg har lige opdaget at jeg ikke er det eneste Abildskov-site i kyberrummet.
www.abildskov.com er netop opdaget for to minutter siden.

Altså tegneserietræet er da ganske nuttet - men jeg tør godt sige at selvom de slår mig i nuttethed så halter de lysår efter på gak og gøgl.

Men naturligvis hylder jeg initiativet og byder dem velkommen på nettet. Som nummer to altså.

Nu vil jeg forsøge at hente kaffe uden at miste mit nyfundne storhedsvanvid.

PS: Jeg sælger ALDRIG abildskov.dk og deler ikke med nogen. Så er det sagt og ingen behøver at sende flere forespørgsler. Det er privilegiet ved at være først, hurtigst og smartest.
Nemlig!

Etiketter: ,

mandag, december 11, 2006

Sorte klovn slår igen

Nogle gange overrasker jeg mig selv. Altså ikke med at stå bag døren og råbe "BØH" når jeg går forbi.

I weekenden har jeg været lidt mut efter julefrokosten. Idag har jeg været i godt humør, supereffektiv på arbejde og haft masser af overskud.
Det er dejligt at kunne overraske sig selv. Jeg er glad for at kunne konstatere at jeg hurtigere ryster tyngende oplevelser af mig og i det hele taget er stærkere end jeg giver mig selv kredit for.

Derudover har jeg fået ryddet op, skrevet mails til gamle venner og i det hele taget været effektiv.

Sorte klovn slår igen!

Jeg kan mærke at der er noget gøgl på vej....

Etiketter: ,

søndag, december 10, 2006

Sorte sorte klovn

Jeg ved det godt. Indlæggene her på webloggen er ofte dunkle og dystre.
De som kender mig ude i virkeligheden vil måske føle at det er et lidt andet billede de har af mig. Jeg er jo glade smilende gakkede Jeppe. Klovnen der altid er med på sjov.

Den side har jeg også - og den er skam ægte. Men alle har en eftertænksom side - og min er en smule mørk. Det er digtersjælen der dukker frem.

Når jeg skal tage favntag med dæmonerne, forstå mørket i mig selv, tøjle min undren og rumme min smerte så skriver jeg. At skrive til den gemte bog har jeg tidligere forsøgt, men det udfrier mig ikke. Når jeg skriver til webloggen så skriver jeg allerførst for mig selv, og dernæst for I som skal læse det. Hvis jeg skal kunne skrive noget du kan forstå så er jeg nødt til selv at finde frem til kernen og kunne sætte ord på.

Processen med at sætte ord på virker for mig terapeutisk. Hvis jeg skal give et bud på, hvorfor så tror jeg at det handler om at jeg bruger min logik på problemet istedet for mine følelser. At føle løser ikke problemerne - det lader mig blot svælge i dem.

Når jeg har beskrevet problemet og lagt det på webloggen så kan jeg komme videre.

Det er de sorte indlæg om aftenen, der giver mig muligheden for at være klovnen om morgenen.
Jeg er den sorte sorte klovn.

Etiketter:

Snaps og det tynde øl

I sommer besluttede jeg mig for at stadfæste min gamle beslutning om ikke at drikke spiritus i festligt lag.
Årsagen er nem at regne ud: jeg fik til Riverboat spiritus og efterfølgende en 1000 hestes brandert.

Siden har jeg faktisk ikke drukket spiritus når jeg er til fest. Men til julefrokosten i fredags tænkte jeg at kold snaps er jo tradition til silden og havde aftalt med Lars at vi kun måtte få tre. De tre blev til fem - og det var nok til at jeg blev mere beruset end beregnet. Efter en fest har jeg ofte problemer med at huske rækkefølgen på alt som er sket og især er jeg dårlig til at genkalde hvad samtaler har handlet om (størstedelen har givetvis alligevel ikke været fornuftigt).

Julefrokosten i fredags er ingen undtagelse. Ud fra mine manglende tømmermænd lørdag gætter jeg på at jeg faktisk ikke har været voldsomt beruset.

Dog ærger det mig usvigeligt at jeg drak de to sidste snapse. Men når jeg tænker mig om så ærger det mig faktisk at jeg tillod mig selv at lave en undtagelse og overhovedet drikke den første snaps. Siden sommer har jeg faktisk været ganske god til at takke nej og jeg tænkte også tanken ved snaps nummer 4 - men valgte så ikke gøre som jeg har lovet mig selv.

Nu har jeg besluttet mig for at snaps også er forbudt område.

Resten af weekenden har egentlig været hyggeligt og i særdeleshed afslappende. Men alligvel har jeg været sådan lidt mut og humøret været lidt blåt. Når jeg tænker tilbage på julefrokosten sidste år og velsagtens også de foregående år - så slår det mig at mønsteret er det samme.
Dybest set så bryder jeg mig faktisk ikke om julefrokoster.

I takt med at jeg bliver ældre bryder jeg mig mindre og mindre om det tab af kontrol, jeg har når jeg drikker. Og da man jo efter en firmafest skal møde om mandagen og skal fungere med kollegaerne i en professionel sammenhæng; ja så er det ikke specielt smart at have været plakatfuld om fredagen.

Normalt laver jeg ikke nogen dumheder når jeg er beruset, men jeg ved at jeg har potentialet til at gøre det. Og alene frygten for at jeg har gjort noget åndsvagt gør de efterfølgende dage til dage hvor jeg forsøger at komme i tanke om jeg nu kunne have gjort noget dumt.

En god ven har i år undladt at tage til sin afdelings julefrokost og jeg ved at han også overvejer at lade være med at drikke næste gang han skal til en. Den tanke har jeg også gjort mig. Dog ligger det ikke til mig ikke at møde op - og ej heller at drikke cola. Een gang har jeg været til julefrokost, hvor jeg drak tre glas vin og ellers kaffe for resten - og det var ærlig talt ret kedeligt.

Hvad jeg så gør næste år eller til næste firmafest for den sags skyld har jeg ikke besluttet mig for. Altså udover at spiritus er bandlyst. Måske er en løsning at drikke cola til maden - så udsættes starten ihvertfald et par timer, hvilket kunne vise sig at være nok.

Min far sagde engang til mig da jeg som teenager skulle til drukfest "Hold dig til øl for så er der en grænse for, hvor meget du kan indtage - og tæl hvor mange gange du er ude at tisse. Når du ikke kan huske, hvor mange gange du har været på toilet så skal du stoppe. Spiritus er der ingen der kan tælle.". Det er faktisk et ganske godt råd.

Fordelen ved øl er at de fylder, tissepauserne sætter en naturlig begrænsning på et tidspunkt - og ja så bliver man døssig når man har drukket mange øl og så falder man i søvn. På mig har spiritus den virkning at jeg bliver (fuld naturligvis,) fuld af energi, meget vågen, uansvarlig og uendeligt spontan. Ikke nogen særlig fantastisk cocktail.

Hvad har jeg så lært? Altså ud over at jeg ville være en skidedårlig russer nu hvor jeg ikke drikker spiritus. Jo at jeg bare skal holde mig fra spiritus - og at man kun besejrer sine dæmoner ved at erkende dem og gøre det man godt ved inderst inde er rigtigt.

Jeg ved godt at jeg bliver klogere. Jeg synes bare ikke at det går hurtigt nok...

PS: Julestue er IKKE julefrokost - så jeg elsker naturligvis stadig julestuen :-)

Etiketter:

fredag, november 24, 2006

Ingen grund til at tage hjem fra arbejde

Det er vinter, regnfuldt og jeg har ikke fået nogen fredagsøl.
Men det er ikke det værste.

Jeg troede at jeg havde en aftale i aften, men vedkommende havde misforstået mig og skulle til Kashmirkoncert.
Nu har jeg en optøet berberiandesteg i køleskabet og har derfor forsøgt at finde en der ville være med til at spise den. Men efter at have ringet til to, som begge havde andre planer - ja så har jeg affundet mig med tanken om at jeg må spise en hel and i rød karry selv.

Nu har jeg opdaget at jeg faktisk ikke har noget at tage hjem til idag, så nu tager jeg lige et par timer ekstra på arbejde.

Det virker sgu ærligt talt lidt sørgeligt.
Men virkeligheden er at jeg altid kan bruge at spare et par ekstra flextimer op så jeg kan overføre mere ferie til næste år.

Etiketter:

fredag, oktober 27, 2006

Jeg er ikke heldig. Jeg er f... god!

Jeg har indtil for nyligt brystet mig af at være heldig og have været heldig gennem de sidste par år. I september var jeg til en afdelingsdag, hvor der var et foredrag omkring optimisme og en optimismetest viste at jeg ikke ligefrem scorede højt på optimismeskalaen.

Konklusionen på den test var at man groft sagt kunne inddele alle i to kategorier:

  • Pessimister der føler de er heldige når noget går godt og dårlige når noget går skidt.
  • Optimisterne som føler at de er gode når noget går godt og uheldige når noget går skidt.
Det fik mig til at se at når jeg er glad for at være heldig så hænger jeg fast i et mønster som pessimist. Nu vil jeg jo naturligvis gerne være optimist. Dog uden at at blive lalleglad og naiv.

Underviseren var ganske simpelt ret dårlig og mindede mig ganske meget om Præsi i "Svinene" på DR, hvor han med en banal udefineret graf for "Kriminalitet med rockere" gående fra 50% til 0% over fire år mente at bevise at rockere ikke var kriminielle.

Dog fangede jeg at man kunne træne sin optimisme og det oplagte sted at starte var hele tiden at overbevise mig selv om at jeg er god når ting lykkes og uheldig når de mislykkes.
Pt. er jeg kommet knapt halvvejs i udviklingen så jeg begynder at tro på at jeg ER god...og så tror jeg er dårlig når de mislykkes. Men så er held da ude af ligningen.

...og jeg er jo stadig heldig eller hvad?

Over det sidste døgn er jeg lykkedes med fire forskellige udfordringer og hvis det ikke skyldes held men forstand og evner, så må jeg vel med udansk beskedenhed erklære: jeg er fucking god!!

Okay, jeg har i formiddag tabt den øl (og ære) jeg så gloværdigt vandt ved bordfodboldbordet igår. Men det er jo bare et enkeltstående uheld...ikk'?

...og jeg skal nok vinde øllen tilbage. Nemlig!

Etiketter:

tirsdag, oktober 10, 2006

Snart tilbage

Jeg har haft en periode på et par uger, hvor jeg ikke har følt behov for at skrive på webloggen.

Det er egentligt lidt underligt for jeg er glad for at blogge og for at tømme hovedet for tanker og for at kunne lægge information om mit liv ud så andre kan holde sig opdaterede om mit liv.

Men en togrejse fra Malmø gav tankerne frit løb og indlæggene stod i kø for at komme ud.
Det bobler og syder - og de kommer snart. Et af dem kræver tid og omhu for at det bliver som jeg gerne vil, da det er et penibelt emne.

Update tirdag:
Af uransagelige årsager kunne jeg ikke poste igår - så nu kommer indlægget på lidt forsinket.

Etiketter:

torsdag, september 07, 2006

Ak jeg er en sølle filmignorant

Det er velsagtens mere end to måneder siden jeg sidst har været rigtig filmboheme og været i Øst for Paradis. Det i sig selv er en deroute.

I dag har jeg opdaget at der findes flere filmgenrer jeg slet ikke anede eksisterede.

Ikke at det virker som en genre jeg vil få smag for - men jeg er ganske nysgerrig efter, hvordan en filipinsk lowbudget dværgkungfuagentfilm tager sig ud!

Etiketter:

onsdag, august 23, 2006

Om at være verdens dårligste til at skrive ønskeseddel

w.Det burde jo sådan set være nemt nok. Man skal bare skrive alle de ting ned man ønsker at man havde, men ikke har.

Jeg kan nemt komme i tanke om ting jeg godt kunne tænke mig: mange måneders betalt ferie, en jaguar, egen karribisk ø, et kolonihavehus, Ferrarirød Francis Francis espressomaskine, digitalt spejlreflekskamera, en polak, en altan osv.

Begrænsning 1: Realisme
Det skal jo gerne være sandsynligt at de, som læser ønskesedlen har den økonomiske formåen til at købe det ønskede.
Dermed bortfalder for mit vedkommende et stort antal potentielle ønsker.

Begrænsning 2: Tilgængelighed
Det skal være noget som er muligt at fremskaffe indenfor tidsvinduet mellem kundgørelse af ønskeseddel og afholdelse af gaveafholdelsesceremoni.
Da jeg ofte er ret sent ude med mine ønsker og har specifikken underlige ønsker så begrænser det igen.

Tøj har jeg det egentligt allerbedst med selv at købe så jeg ønsker mig meget sjældent tøj fordi jeg ikke kan være sikker på at det jeg får er noget jeg vil bruge.

Begrænsning 3: Kedelighedsfaktor
Min mor forlanger at jeg ønsker mig ting som ikke er kedelige. Dette indbefatter bøger, cd'er, dele af køkkentøj (har ikke helt fanget hvad der gør om noget er defineret som kedeligt eller ej) og superpraktiske ting.

Hvis jeg har ønsket mig noget flere gange så bliver det tilsyneladende kedeligt at gense det på ønskesedlen og dermed bliver det dømt kedeligt. Så hvis jeg ikke får det i første hug så får jeg det formentligt aldrig.

Jeg synes jo egentligt ikke at bøger er kedelige så denne begrænsning giver virkeligt problemer.

Begrænsning 4: Nødvendighed
For det meste så køber jeg de ting jeg gerne vil have så summen af uopfyldte ønsker holdes generelt på et minimum. Så mine ønsker har en forholdsvis kort frist fordi jeg simpelthen anskaffer mig de ting jeg gerne vil have.

Alt det ovenstående udmønter sig i at min ønskeseddel består af følgende:

  • Mørke træmasker (som jeg vist har ønsket mig før og dermed er kedeligt)
  • Kogebogen "Chili madness" (den lyder så voldsom at jeg tror den måske ikke er kedelig)
  • Specielle chilier (Det er vist for underligt og svært at skaffe så den er nok streget)
  • Japansk kokkekniv ( det var vist for svært at købe så den er sikkert også ude)
  • Hjælpemidler til spanskundervisning (igen igen for svært)
Resultatet er en hel tom ønskeseddel, så måske ønsker jeg mig virkeligt slet ikke noget?

Etiketter:

onsdag, august 16, 2006

Tyst oh så tyst

Men bare rolig - jeg lever stadig.

Sidste uge var hektisk så jeg har ikke haft tid til at fordybe mig med skriblerierne om det oplevede.

Snart følger indlæg om:

1. Besøg af Frederick Den forsvundne dansker
2. Sushi
3. Min allerførste festival i telt 732
4. Salte kinder i regnen
5. Fødselsdag
6. Om at være verdens dårligste til at skrive ønskeseddel
7. Luksus til reggaepriser
8. Chili John og Texas chaingang chili

Etiketter:

mandag, august 07, 2006

Dårlig dag

Nogle dage er arbejde ikke sjovt.

En af mine opgaver er at skaffe ressourcer til projekter. En stor opgave rykkede sig to måneder og det har betydet at jeg skulle bede om alle ressourcerne i en anden periode end oprindeligt aftalt. Det har været sommerferie, så samarbejdspartnere og ledelse har været på ferie og samtidigt er der en del medarbejdere på ferie, hvilket ikke gør det nemmere at frigive ressourcer.

Samtidigt er der generelt færre og færre ledige medarbejdere så det bliver sværere at få ressourcer frigivet til projekter.
Selvom jeg ved hårdt arbejde, trylleri og svineheld har skaffet næsten alle ressourcer er der blevet bedt om trods alle odds. Ja så mangler der lidt. En ændring som betød at et projekt havde brug for ressourcer en uge før, og derved kom der et overlap i en periode, hvor tingene lige nøjagtigt hang sammen. Så jeg var nødt til at omprioritere for at sikre at det andet projekt overhovedet fik ressourcer.

Og nu er projektet, jeg tog ressourcer fra nødt til at forklare manglende fremgang med noget og manglende ressourcer er den oplagte årsag.
Jeg føler at det bliver fremstillet lidt som om jeg har nedprioriteret et bestemt projekt - og at det ender med at jeg vil få sorteper og være den som er ansvarlig for en eventuel forsinkelse.

Jeg kan godt se pointen da de ønskede ressourcer ikke er leveret (omend 90% er), men samtidigt føler jeg ikke helt at det er fair for jeg har kæmpet for at kunne levere ressourcer trods svære odds. Dog kan jeg godt forstå frustrationen fra de kollegaer som er på projektet og blive i tvivl om jeg har gjort nok, om jeg har prioriteteret rigtigt.

Problemet er at når ledelsen er på ferie kan man ikke dække sig ind med at skubbe alle ubehagelige beslutninger videre og dermed dække sin egen røv.

Nu har jeg været tvunget til at foretage et valg, og sandsynligvis det rette, og må så tage ansvaret for det.
Men sjovt er det ikke.

Sådan en dag får jeg lyst til at pakke rygsækken og skride...

Nu kommer min gamle studiekammerat Frederick om en times tid. Ham har jeg ikke set i syv år så det skal nok blive godt at se ham. Vi har helt sikkert meget at snakke om når vi skal indhente to gange syv års erfaringer.

Etiketter: ,