Jeppes tankeunivers

Strøtanker - store og små, dybe og forbifarende, tidligt og sent. Alt hvad der nu kan tænkes at passere gennem mine synapser.

tirsdag, september 04, 2007

Bonderøvsland hvor lighed sættes over fornuft

Nu er der indgået et skatteforlig.   Skattenedsættelser til alle burde vel gøre os alle lykkelige(re).
Men den løsning, der er strikket sammen vidner om et stort problem, som gør mig bange for, hvilken fremtid Danmark har.

For det første er alle økonomer enige om at det tiltag, der har størst effekt på både forøget skatteindtægter og større udbud af arbejdskraft, det er nedsættelse eller fjernelse af topskatten.

Men det er ikke populært at sige - for det får jo hurtigt smag af at "de rige" gir sig selv skattenedsættelser.   Pia og hendes mobilisering af småligheden og middelmådigheden har betydet at man har kunnet tvinge en aftale igennem, hvor man vælger den løsning, der for mange opfattes som mest retfærdigt selvom det ikke er det mest fornuftige.

Det er problemet med repræsentativt demokrati - at de beslutninger de folkevalgte tager er de som befolkningen kan forstå - eller rettere - man laver ikke de tiltag som befolkningen ikke kan forstå uanset om det ville være det mest fornuftige.
Vi lader os så at sige styre af laveste fællesnævner.   

Danmark vil gerne være et af verdens førende videnssamfund.   Men det bliver vi ikke ved at få 7.200 flere kassedamer i arbejde.   Det bliver vi derimod ved at stoppe den hjerneflugt som den tårnhøje marginalskat medfører.

De unikke og dem med ideerne er de som skal sætte gang i videnssamfundet, hvor den bedste ide på verdensplan vinder - ikke den næstbedste eller i Danmarks tilfælde den tiendebedste.

I lighedens og smålighedens navn kører hygge-nygge-bondesamfundet Danmark sig selv ud på et sidespor som ingen vegne fører.

Uddannelsessystemet i Danmark er godt, men ikke så godt at vi kan konkurrere imod hele verden.   Der har samfundet nemlig sparet og det betyder at vi risikerer at mangle de evner og færdigheder, der i fremtiden skal sikre Danmark en føreposition.

Lige nu er der et historisk opsving, hvilket betyder at det går godt næsten uanset, hvad der sker.  Men når den en dag kommer en nedgang i økonomien så vil Danmarks svagheder blive udstillede.    Men vi kan jo håbe på at alle de danske talenter, som arbejder ude i verden, hvor de kan få en bedre betaling for deres arbejde til den tid vil sende penge hjem til moderlandet.

Anatoliet har i efterhånden mange år sendt deres lyse hoveder ud i verden for at de kan tjene penge og sende dem hjem til deres fattige hjemegn.  I mine øjne har Danmark med den nye forkvaklede skattereform taget et afgørende skridt til at blive videnssamfundets Anatoliet!

Etiketter:

mandag, juni 25, 2007

Reggaedanmark i sorg

Lørdag nat mistede Danmarks største reggaenavn - Natasja - livet.

Jeg blev helt ked af det, da jeg læste det på forsiden af Ekstrabladets netavis igår aftes klokken 18.
Og jeg kan mærke at mange andre har det på samme måde, for alle ved det og mange er triste over det. Måske fordi hun var en eksponent for livsglæde og livskraft, noget som vi alle har brug for og nyder at se for fuld udblæsning. Livskraft som kan forsvinde på et øjeblik.
Da jeg spiste morgenmad læste jeg nogle af de mange mange afskedshilsner folk havde skrevet på hendes myspace-profil. Og indrømmet så fik jeg sgu en tåre i øjenkrogen.

Jeg havde glædet mig til at se hende på Raggapak-festivalen til august, hvilket ikke kommer til at ske nu.

Det har fået mig til at tænke at livet skal leves nu, og mens du har det. Den slags sætter tanker igang om, hvor hurtigt det hele pludseligt kan være ovre. Får man gjort det man ville og får man levet det liv man har lyst til? Det tror jeg ikke at jeg gør - men det vil jeg lade mig inspirere til.

Danmark er blevet et fattigere land.

Etiketter: ,

torsdag, december 21, 2006

Her bliver jeg harm

En dansk speciallæge har foreslået at alle danskere testes for HIV-smitte.
Årsagen er at af de anslåede 5.000 HIV-smittede danskere ved 1.000 ikke at de er smittet og er dermed, ganske uvidende, smittebærere.

Men patientforeningen mener at det er jo er en privat sag om man er smittet eller ej. Man skulle sgu tro at de blot ønker at hverve medlemmer. HIV-smittede finder vel på et tidspunkt ud af at de er smittede alligevel. Og selvom det er et hårdt slag for den som bliver afsløret som værende smittet - så må det alt andet lige være en fordel at komme i behandling hurtigst muligt.

Men tænk, hvis man efterfølgende finder ud af at man uforvarende har smittet andre. Den tanke må være svær at bære. Så jeg forstår ikke patientforeningen. Sandheden kommer jo frem alligevel - men konsekvenserne kan nå at blive større, hvis der går lang tid.

Nuvel - det er en dyr måde at begrænse smitten på. Men en obligatorisk kontrol af alle der i forvejen afgiver blod, kontrol i fænglser, på sygehuse og ved alle lægecheck kunne jo betyde at man ville fange en god andel af de smittede.

Jeg må indrømme at den afvisende holdning gør mig harm.

Etiketter:

onsdag, december 20, 2006

Vi privilegerede må ikke være med

Hmmm!
Den havde jeg ikke regnet ud. De røde svin hos Google har bestemt at vi med eget domæne og dermed upload via FTP ikke kan få de nye smarte funktioner i den nye opreklamerede version af Blogger.

Det var jo lidt af et slag i ansigtet. De har heller ikke svaret på den mail jeg sendte deres support for tre uger siden om problemet med at alle de nye fancy ting ikke åbenbarede sig for mig i min browser. Men idag fandt jeg dette.

Drag-and-drop customization of the new Blogger’s new template system (layouts) does not work in Safari, nor does fonts and colors customization. You must use either Firefox or Internet Explorer 6+ to use these features of the new Blogger. (They also work mostly with Opera 9, though with some visual glitches.) — latest update on Monday, November 27, 2006
Labels:
, , , ,

The new drag-and-drop template feature, Layouts, is not available for blogs published via FTP. Update, 12/18: Because Layouts relies heavily on new Blogger’s dynamic serving of pages, this is unlikely to be supported soon if ever. — latest update on Thursday, November 02, 2006
Labels:
, , ,

Altså jeg skal jo hjem og opgradere til Explorer 6.0 på den bærbare derhjemme, men det er da uvist om det åbner døren til det forjættede htmlløse weblogland.

Jeg er ikke optimistisk. Til gengæld er jeg skuffet. Og når jeg blir skuffet så bo...så deres....falder ud.

Jeppe har forladt bloggen.

Etiketter:

tirsdag, september 12, 2006

Spøg eller alvor?

Jeg kan ikke rigtigt finde ud af om de virkeligt mener det alvorligt.

Det kan godt være at jeg ikke er åbenminded nok, men jeg kan sgu ikke rigtigt finde det videnskabelige i det meditationsgøgl de beskriver på siden.

Hvis det er en joke er det morsomt, hvis det er alvor er det virkeligt sørgeligt. Jeg ber til at det er en spøg.

Etiketter: